POWERTHERM EVO-MMA 160 LASAPPARAAT MMA 160AMP

€ 525,00
ex. btw / adviesprijs

De POWERTHERM EVO-MMA 160 is een lichtgewicht en ongelooflijk veelzijdige eenfase ARC / MMA-lasser van Hyundai. Met een gewicht van slechts 6,0 kg is de POWERTHERM EVO-MMA 160 gemakkelijk mee te nemen dankzij het verstelbare harnas en de lichtgewicht geperst stalen kast met poedercoating voor extra corrosiebestendigheid. Accessoires omvatten elektrodehouder met kabel van 2 m, aardingsklem met 1,5 m kabel, hakhamer en staalborstel, waardoor de EVO-MMA 160 extreem kosteneffectief is. 

De EVO- MMA 160 ARC-lasser beschikt over een traploze regelaar voor een traploze regeling van de lasstroom met een lage stroomvoorziening voor het effectief lassen van dunnere materialen. De lasstroom (uitgangsstroom) van de EVO-MMA 160 kan worden geregeld binnen het bereik van 10-160 Ampere, waardoor de EVO-MMA 160 instelbaar is voor het lassen van verschillende materialen en diktes van staal. Pas op voor modellen van lagere kwaliteit door altijd de 'Duty Cycle' te controleren. Werkingscyclus is de hoeveelheid tijd, binnen een periode van 10 minuten dat de lasser kan worden gebruikt, op een gegeven uitvoer. Onze 160A-lasser heeft bijvoorbeeld een inschakelduur van 35% bij gebruik op 160A-uitvoer. Dit betekent dat hij gedurende elke 10 minuten drie en een halve minuut niet kan worden gebruikt. Goedkoper, lagere kwaliteit lassers claimen een bepaalde Amperage output te zijn, maar kunnen een zeer lage duty cycle hebben op de output die ze hebben geclaimd. Controleer altijd de werkcyclus om er zeker van te zijn dat u de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt. 

De invertertechnologie die wordt gebruikt binnen de POWERTHERM-lassers heeft bepaalde voordelen in vergelijking met meer traditionele transformatorlassers. De lassers van het invertertype zijn meestal lichter, kosteneffectiever en vereisen gewoonlijk minder inputvermogen voor een vergelijkbare output. Dit maakt ze kosteneffectiever, niet alleen om te kopen, maar ook om te gebruiken. Voorzien van thermische overbelastingsbeveiliging voor maximale duurzaamheid. Geschikt voor het lassen van staal, roestvrij staal, koper, nikkel, titanium en hun legeringen.